e-Chopper in de Peel Legerjeep in de Peel Fatmax in de Peel Snorfiets in de Peel Trabant in de Peel Lasergame in de Peel
 1. 1. Heeft u een rijbewijs nodig?

  Voor het rijden op een Swingtrike heeft u geen rijbewijs nodig. De minimale leeftijd voor het besturen van een Swingtrike is 16 jaar.
 2. 2. Hoeveel personen kunnen er op 1 Swingtrike?

  De Swingtrike is een eenpersoonsvoertuig zonder mogelijkheid voor een passagier.
 3. 3. Waar moet ik rijden?

  Een Swingtrike gaat niet harder dan 20 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de Swingtrike mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad.
 4. 4. Kan de Swingtrike omslaan?

  Elk voertuig kan in principe omvallen of omslaan. Door het zeer lage zwaartepunt en de grote spoorbreedte is de Swingtrike een stabiel voertuig. Iedereen die omslaat en daardoor schade aan het voertuig toebrengt is hiervoor zelf verantwoordelijk en moet deze schade zelf vergoeden.
 5. 5. Wat is de maximumsnelheid van een Swingtrike?

  De Swingtrike heeft een maximumsnelheid van 20 km/uur en moet zich volgens de wet aan de regels van een bijzondere bromfiets houden.
 6. 6. Heeft de Swingtrike opbergruimte?

  De Swingtrike heeft geen opbergruimte. U kunt er voor kiezen om een rugzak om te doen met daarin de benodigde spullen. Bagage kan ook gratis en veilig in bewaring worden gegeven bij het vertrekpunt.
 7. 7. Bent u verzekerd?

  De Swingtrike is tijdens de tocht WA-verzekerd. Schade aan de Swingtrike komen in geval van schade voor uw eigen rekening en vallen dus onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.
 8. 8. Hoe ver kan ik met een volle accu rijden?

  De Swingtrike wordt altijd meegegeven met een volle accu. Een volle accu is voldoende om circa 25 km te rijden. Wanneer u terugkeert, wordt de accu weer opnieuw opgeladen.
 9. 9. Is het mogelijk vooraf of na afloop te lunchen/dineren?

  De Heere van Meijel selecteerde speciale lunch en diner arrangementen om u te kunnen verwennen.
  Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Eten' op deze website.

 10. 10. Is het ook mogelijk om een Swingtrike vanaf een andere locatie te laten rijden?

  Dit is helaas niet mogelijk. De verzekering verbiedt dergelijke constructies.
 11. 11. Kan ik ook met meer dan 35 personen terecht?

  Ben je met meer dan 35 personen dan bieden wij ook diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld met een snorfiets tocht, fatmax tocht of combinatie-arrangementen met onze regionale collega's.

  Bij specifieke wensen of naar gelang het budget en tijd kunnen wij een dagje uit op maat samenstellen. In combinatie met onze collegabedrijven zijn de mogelijkheden zeer divers. Neem contact met ons op voor de exacte mogelijkheden.
 12. 12. Zijn er ook kortere tochten beschikbaar?

  Vindt u een 2,5 uur durende tocht te lang of laat het budget dit wellicht niet toe, dan bieden wij de mogelijkheid voor een verkorte swingtrike tocht door de Peel. Zie hiervoor de introductietocht.
 13. 13. Zijn er in de nabijheid ook overnachtingsmogelijkheden?

  Meijel en omgeving bieden een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Van groepsaccommodaties tot hotel, van camping tot bed & breakfast. De regio heeft het allemaal. Indien gewenst geven wij u graag enkele suggesties.
 14. 14. Is het mogelijk een eigen route te rijden?

  Het is helaas niet mogelijk om een eigen route te rijden. Door met een vaste route te werken, kunnen wij optimale service en technische ondersteuning bieden. In geval van een storing, kunnen wij altijd een gepaste en snelle oplossing garanderen. Uiteraard hebben wij de mooiste route voor u uitgezet.
 15. 15. Op welke manieren kan de borg worden voldaan?

  De borg kan op de volgende wijze worden voldaan:

  - contant, waarbij u het geld na afloop weer contant terug krijgt
  - per pin, waarbij u het geld na afloop contant terug krijgt 
  - per pin, waarbij wij het geld na afloop overmaken naar een door u aangegeven rekening.

 16. 16. Is er een kledingadvies voor het rijden op een Swingtrike?

  • Geen nette kleding/schoenen i.v.m. mogelijk opspattende modder/stof!
  • Fleecevest/jas
  • Handschoenen en sjaal voor het najaar
  • Regenkleding voor regenachtige dagen
  • Zonnebril (vliegjes in de ogen)
  • Tip: kledingadvies doorgeven aan alle deelnemers!
 17. 17. Waar kan ik parkeren?

  Wij vragen u vriendelijk om te parkeren op de hieronder voorgestelde plaatsen. Het verzoek om deze informatie ook met uw gasten te delen. 

  • Parkeerplaats Tomveld Meijel (ca. 45 plekken) – TomTom ‘Meijel, Tomveld
  • Parkeerplaats aan de Kurversweg (ca. 30 plekken) – TomTom ‘Meijel, Kurversweg 3

  Er zijn uiteraard ook plekken op de Dorpsstraat en het Pater Willemsplantsoen zelf; echter willen we hier ook een stukje gastvrijheid bewaken voor de bezoekers van onze collega-middenstanders. Hopende op uw begrip en alvast dank voor uw medewerking.